Opa’s geheim

Als Peter op de bank zit te lezen, gaat de bel.
   ‘Huh? Wie zou dat nou zijn?’ Peter loopt naar het raam en kijkt wie er voor de deur staat. O, het is de postbode maar. Snel loopt hij naar de voordeur en doet hem open. Voor hem staat een erg rode en bezwete postbode. Op de stoep ziet Peter zijn fiets met twee grote zijtassen vol brieven en pakjes.
   ‘Hallo,’ zegt de postbode. ‘Woont hier ene Peter Tolberg?’
   Peter knikt. ‘Dat ben ik.’
   ‘Mooi. Dan is dit pakje voor jou.’
   Nu pas ziet Peter het pakje in de handen van de postbode.
   ‘Voor mij? Ik krijg nooit pakjes!’
Zodra hij het aanpakt, beginnen zijn handen te tintelen. De tinteling gaat via zijn armen naar de rest van zijn lichaam. Het pakje lijkt wel betoverd!

Met dit pakje begint een spannend avontuur…

De 11-jarige Peter krijgt een paar dagen na de begrafenis van zijn opa een pakje. Het blijkt van zijn opa te zijn die hem vraagt zijn geheime laboratorium en zijn wereld veranderde uitvinding te zoeken door drie raadsels op te lossen. Het lukt Peter het lab te vinden, maar zijn zoektocht wordt opgemerkt door een klasgenootje. Na een uitstapje naar India met behulp van de ‘op reis’-verf van zijn opa, merkt Peter dat hij achtervolgd wordt door de vader van dat klasgenootje. Gilles Blok ziet zijn vliegtuigfabriek helemaal overbodig worden en wil de verf vernietigen. Er volgt een wilde achtervolging waar Peter aan weet te ontsnappen met behulp van een paar andere uitvindingen van zijn opa. Meneer Blok eindigt in Rusland en is daardoor lang genoeg uit de buurt om Peter en zijn ouders de tijd te geven de verf veilig onder te brengen.

Informatie

Genre: Avontuur
Leeftijd: 8-11 jaar
Aantal pagina’s: 228
Tekeningen: 199
Softcover: Te koop bij Mijnbestseller.nl en andere boekhandels
Hardcover: Te koop bij Mijnbestseller.nl
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven