Vereeuwigd tussen de schutters

De Gouden Eeuw, 1639. Dirk is helemaal opgewonden. Gister is hij zes jaar geworden en nu mag hij eindelijk klusjes doen om mee te helpen brood op de plank te krijgen. Maar op de eerste dag gaat het al fout. Een timmerman bezorgt hem een afzichtelijk litteken. Zo afzichtelijk, dat zelfs zijn beste vriend niets meer met hem te maken wil hebben. Als hij dan ook nog getuige is van een wreed spel, weet hij zeker dat mensen vreselijke wezens zijn.
Met zijn denkbeeldige vriend Kwispel zwerft Dirk eenzaam door de straten van Amsterdam. Kinderen pesten hem en grote mensen jagen hem weg, maar ondanks dat brandt diep van binnen een enorm verlangen naar een echte vriend. Dirk is er echter van overtuigd dat hij die door zijn litteken nooit meer zal krijgen. Lukt het de bekende schilder Rembrandt hem op andere gedachten te brengen?

Een ontroerend verhaal voor jong en oud.

Dit verhaal ‘verklaart’ hoe het jongetje helemaal links en de hond aan de rechter kant op de Nachtwacht terecht gekomen zijn. Ik heb veel onderzoek gedaan naar Rembrandt, de totstandkoming van de Nachtwacht en het leven in de 18e eeuw en heb geprobeerd een zo realistisch mogelijk beeld te schetsen. Het verhaal is natuurlijk verzonnen, maar de mensen die het tot nu toe hebben gelezen, gaven aan nu toch heel anders naar de Nachtwacht te kijken dan voor het lezen van m’n verhaal.

Informatie

Genre: Historisch
Leeftijd: Alle
Aantal pagina’s: 48
Tekeningen: 2
Ebook: Te koop bij online boekwinkels
Softcover: Te koop in het RijksmuseumGeef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven